Kreativt skrivande

Höstkurs (2 dagar) Kursstart: 2019-08-30Sista ansökningsdag: 2019-08-20Omfattning: 14 studietimmarTid: Totalt två kursdagar, 30 och 31 augusti. Fredag 10.00-18.00, lördag 10.00-16.00.

Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm

Att skriva, oavsett om det gäller reportage, krönikor, kåserier eller mer skönlitterära texter, handlar om att använda alla sinnen och att våga tänja gränserna när det gäller det egna språket.

För dig som vill gå vidare med att utveckla din känsla för stil, språk och form erbjuder vi en fördjupning i konsten att skriva med både känsla och kraft, med Cenneth Sparby som kursledare.

Under denna tvådagarskurs får du jobba med en mängd intensiva korta och långa skrivövningar, kombinerade med inslag kring dramaturgi, bildspråk, disposition, struktur och textkritik.
Du får också mejla något du skrivit, som kursledaren läser i förväg och ger feedback på under kursdagarna. Det kan vara ett reportage, en mer litterär text eller en krönika.

Till detta kommer kursledaren att lägga några överraskningsmoment, för att röra om lite i dina invanda föreställningar om skapande och skrivande…

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen.

Så här tyckte några av deltagarna från höstterminen 2017:

”Mycket nöjd, kursen infriade mina förväntningar, som var höga efter en tidigare Poppiuskurs (Research). Fantastiskt inspirerande kursledare som fick oss att släppa loss.”
Mats Hannerz, Silvinformation AB

”Kursledaren är en inspirerande och kanonbra lärare med lång erfarenhet och kompetens. Ger 11 av 10 i betyg. Den här kursen kommer jag bära med mig genom livet och ha mycket nytta av både privat och på jobbet.”
Annica Magnusson, If

”Jag är mycket nöjd! Kursen gav praktiska verktyg men kanske framförallt inspiration och lust.”
Nils Forsén, SSU

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 6 497 kr Pris inkl. moms: 8 121 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.