Kreativt skrivande

Vårkurs (2 kursdagar) Kursstart: 2018-05-25Sista ansökningsdag: 2018-05-15 Omfattning: 14 studietimmarTid: Fredag 10.00-18.00, lördag 10.00-16.00. Totalt två kursdagar, 25 och 26 maj.

Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm

Att skriva, oavsett om det gäller reportage, krönikor, kåserier eller mer skönlitterära texter, handlar om att använda alla sinnen och att våga tänja gränserna när det gäller det egna språket.

För dig som vill gå vidare med att utveckla din känsla för stil, språk och form erbjuder vi en fördjupning i konsten att skriva med både känsla och kraft, med Cenneth Sparby som kursledare.

Under denna tvådagarskurs får du jobba med en mängd intensiva korta och långa skrivövningar, kombinerade med inslag kring dramaturgi, bildspråk, disposition, struktur och textkritik.
Du får också mejla något du skrivit, som kursledaren läser i förväg och ger feedback på under kursdagarna. Det kan vara ett reportage, en mer litterär text eller en krönika.

Till detta kommer kursledaren att lägga några överraskningsmoment, för att röra om lite i dina invanda föreställningar om skapande och skrivande…

Så här tyckte några av deltagarna från höstterminen 2016:

”Absolut nöjd. Bra tempo, bra lärare, mängder med övningar. Krävande på ett bra sätt.”
Maja Lundbäck

”Jag är jättenöjd med kursen.”
Ulrika Karlsson-Arne

”Mycket nöjd! Bra kurs, härlig grupp. Jag önskade mig till en början mer fakta-form-regler för skrivande men fann istället inspiration och bejakande som var härligt.”
Lotta Gusterman

Kursen arrangeras av Poppius Utbildning AB, som är ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 5 950 kr Pris inkl. moms: 7 437 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.