Lilla Grundkursen

Höstkurs Är du intresserad av att gå kursen? Hör av dig till info@poppius.se så återkommer vi med datum så snart vi kan. Omfattning: 50 studietimmarTid: Måndag och onsdag 18.30 - 21.15.
Totalt 16 kurstillfällen (kvällstid) och två gästföreläsningar (dagtid).
Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm

Lilla Grundkursen Poppius
Lilla Grundkursen i journalistik ger dig en introduktion till det journalistiska hantverket och vi gör nedslag i journalistikens olika genrer.

Skrivdelen av kursen behandlar reporterns olika arbetsuppgifter. Du börjar med att skriva notiser och kortare artiklar. Nästa steg blir att hitta egna nyheter och skriva nyhetsartiklar. Under kursen skriver du också ett personporträtt och ett reportage. Du tränar på att intervjua och göra research till dina artiklar och du får öva på att skriva för webben.

Under kursens presentationsdel gör du tidningssidor, webbsidor och film av ditt eget och de andra kursdeltagarnas material. Du får också öva på att sätta rubriker, skriva bildtexter och göra layout.

Undervisningen sker på kvällstid måndagar och onsdagar. Undantaget är två gästföreläsningar som är på dagtid.

För dig som föredrar att läsa dagtid och kan gå en dag i veckan under en hel termin rekommenderar vi istället Grundkurs i praktisk journalistik.

Pris exkl. moms: 13 100 kr Pris inkl. moms: 16 375 kr