Skriv bättre i jobbet

Junikurs (intensiv - 4 kurstillfällen i följd) Kursstart: 2018-06-12Sista ansökningsdag: 2018-06-04Omfattning: 12 studietimmarTid: 13.00-16.00. Totalt fyra tillfällen.
Kursen går den 12, 13, 14 och 15 juni.
Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm
Förkunskaper: Kursen är för dig som redan skriver en del i arbetet och vill utveckla hantverket. Du behöver inte ha gått andra skrivkurser tidigare. Kursdeltagarna brukar komma från såväl privata företag som organisationer och myndigheter.

I dag skriver allt fler i sitt arbete. Samtidigt har kampen om människors uppmärksamhet blivit intensivare än någonsin. Det innebär att den som lär sig kommunicera skickligt har en enorm fördel.

De goda nyheterna är att alla kan bli betydligt bättre på att skriva. Det som framför allt behövs är insikt i skrivandets hantverk – och mycket övning. Båda sakerna får du rejäla doser av i vår populära kurs Skriv bättre i jobbet. Kursen innehåller många praktiska och realistiska övningar. Mellan varje kurstillfälle gör du skrivövningar som kommenteras individuellt av kursledaren. Kursdeltagarna brukar kommentera att detta bidrar starkt till deras utveckling som skribenter.

Ur kursinnehållet:

  • Konsten att anpassa skrivandet till olika målgrupper.
  • Lär dig vinkla och välja bort. Låna journalistens verktyg.
  • Metoder för att strukturera enskilda meningar och längre texter så att innehållet blir logiskt, pedagogiskt och attraktivt.
  • Så gör du för att skriva kort, tydligt och engagerat.
  • Rubriker, ingresser och textredigering.
  • Klarspråk och moderna skrivregler.

Precis som vid flertalet av Poppius kurser får du en hemuppgift att lämna in inför följande kurstillfälle. Går du kursen i juni och läser fyra dagar i följd är upplägget annorlunda. Då får du vid de tre första tillfällena en uppgift som ska skickas in samma eftermiddag. Totalt ingår tre hemuppgifter i kursen.

En prenumeration på Språktidningen ingår i kursavgiften. Tre nummer skickas till den adress du anger i anmälan (ej fakturaadressen).

Kursen erbjuds flera gånger per termin.

{Sverige, Stockholm (10/6-12} Bilden: Fyra filer är avstängda på Stora Essingeleden. Bilköer bildas. Foto: Christoffer Hjalmarsson Scanpix Kod 8000Så här tyckte några av deltagarna från höstterminen 2017:

”Jag är jättenöjd. Precis det som jag hade förväntat mig.”
Annette Petersson, PTR

”Inspirerande, motiverande, konstruktiv. Vill lära mig mer!”
Linda Bång, SMC Automation AB

”Jättenöjd! Älskar att man får göra så mycket övningar.”
Nadja Manhammar, H&M Inköp

Kursen arrangeras av Poppius Utbildning AB som är ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 8 350 kr Pris inkl. moms: 10 437 kr