Skriv lättläst

Majkurs (1-dagskurs) Kursstart: 2018-05-03Sista ansökningsdag: 2018-04-24Omfattning: 7 studietimmarTid: 9.00-16.00, en kursdag.
Kursen går 3 maj.
Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm

Skriv lättläst

Vem behöver lära sig mer om lättlästa texter? Det enkla svaret är: Många. Du kanske arbetar på en kommun och vill få tips om hur texter når fram till fler. Du kanske arbetar på en organisation eller ett företag.

Men vem behöver då lättlästa texter? Det enkla svaret är: Alla. För en del personer är själva läsningen svår, för andra kan det vara svårt att förstå innehållet och för ännu andra är svenska språket helt nytt. Lättläst text är också förvånansvärt ofta lösningen för alla som någon gång har bråttom att lära sig något nytt.

Många står idag inför utmaningen att försöka läsa och förstå det svenska språket. Det är därför en viktig uppgift inom all offentlig verksamhet att förmedla begriplig information till alla. Men att skriva lätt kan vara svårt.

På den här endagskursen får du lära dig vad som krävs för att en text ska bli enkel och lätt att förstå. Vi tränar på att anpassa texter till målgruppen, skriva logiskt och pedagogiskt. Det finns tid att öva, diskutera goda exempel och hur vi undviker fallgropar.

Kursen ger dig flera viktiga verktyg för att själv arbeta vidare med dina – och andras – texter, så att de blir tillgängliga för fler.

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen.

Så här tyckte några av deltagarna från vårterminen 2017:

”Absolut nöjd med kursen. Relevant innehåll och bra med att varva praktiska övningar med teori.”
Heléne Jacobs, Handelsbanken

”Väldigt bra dag, både vad gäller lärare, innehåll och kurskamrater. Lättsam och kunnig kursledare.”
Annette Lack, IF Metall

”Bra undervisning och bra innehåll med blandning av teori och praktik.”
Karin Björkman, Riksgymnasiet i Göteborg – Bräcke Diakoni

Kursen arrangeras av Poppius Utbildning AB, som är ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 5 650 kr Pris inkl. moms: 7 063 kr