Webb-TV fördjupning – filma bättre på jobbet

Höstkurs (2 dagar) Är du intresserad av att gå kursen? Hör av dig till info@poppius.se så återkommer vi med datum så snart vi kan. Tid: 09.00-16.00. Två kursdagar. Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm
Förkunskaper: Poppius kurs Webb-tv bas, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du ska ha grundkunskaper i redigeringsprogrammen Imovie (använder vi) alternativt Adobe Premiere Elements.

Påbyggnadskursen i videoproduktion riktar sig till dig som har enklare förkunskaper i hantverket med att filma och redigera.

Under ledning av bildproducenten och redigeraren Helene Åberg tränar du praktiskt på att fånga rätt innehåll med din kamera och få till optimal ljudkvalité. I redigeringen ger vi sedan liv åt berättelsen. Eftersom du redan har erfarenhet av att redigera fokuserar vi mer på hur du får flyt och precision i din film samt hur du skapar dynamik och visuell variation.

Kursen ger dig möjlighet att skapa din egen film och jobba med alla steg i slutförandet. När du gått klart har du vässat ditt handlag vad gäller bildtänkande, ljussättning, ljudupptagning och redigering. Men också utvecklat din berättarteknik och dramaturgi.

Du arbetar med din smartphone som filmkamera och vi ger dig verktygen för att skapa ett tillfredsställande resultat.

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen

Så här tyckte några av deltagarna från senaste kursomgången:

”Jättenöjd! Perfekt kursinnehåll! Ett komplext ämne som är effektivt nedbrutet i lagom delar.”
Maria Lindberg Howard

”Supernöjd och har lärt mig många nya och spännande saker.”
Carmela Garcia

”Bra kurs och bra undervisning.”
Lotta Dinkelspiel

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 12 138 kr Pris inkl. moms: 15 173 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.