Webbredaktör – strategisk fördjupning

Viktiga datum Kursstart: 2017-03-09Sista ansökningsdag: 2017-03-06
Förkunskaper: Poppius introduktionskurs Webbredaktör eller motsvarande kunskaper.

webbredaktor fordjupning
Det här är kursen för sig som antingen gått Poppius introduktionskurs Webbredaktör, eller som själv redan har provat på att jobba som webbredaktör och vill fördjupa dina kunskaper. Du bör känna till de enklaste grunderna i webbpublicering och har jobbat i ett webbpubliceringssystem/cms.

När du har gått den här tvådagarskursen har du verktygen för att kunna skapa en långsiktig strategi för din webbplats och för att följa upp ditt arbete.

Något ur innehållet:

  • Strategisk redaktör – så lägger du upp strategier för en webbplats, kampanjer och sociala medier utifrån företagets mål och syfte.
  • Driva trafik – få fördjupande kunskaper i hur du kan driva trafik med hjälp av innehållsstrategi, sökordsplanering, annonsering och kampanjtänk.
  • Mål och utvärdering – så sätter du mål och säkerställer att ni mäter rätt saker. Verktyg och tips för att analysera trafik och användarbeteende.
  • Omvärldsbevakning och trender – den digitala världen är under ständig förändring. Så håller du dig uppdaterad, diskussion om växande fenomen.
  • Praktiska fall. Under utbildningen får du ett fall att arbeta med där du får testa att omsätta dina kunskaper i praktiken. Feedback från kursledaren.

Marskurs Omfattning: 14 studietimmar Tid: 9.00-16.00. totalt två tillfällen.
Kursen går den 9 och 10 mars.
Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm
Pris exkl. moms: 8 740 kr kr Pris inkl. moms: 10 925 kr kr
Kursen ingår i Poppius diplom.