Storytelling - utveckla ditt berättande

Kursen där du inspireras och tar din historia till nästa nivå

Vårkurs (3 dagar) Kursstart: 2020-03-06Sista ansökningsdag: 2020-02-14Omfattning: 21 studietimmarTid: 9.00-16.00, tre kursdagar: 6, 13 och 20 mars 2020.Plats: OBS NY LOKAL FROM 1 JANUARI. Poppius, Arenavägen 61, 9tr Globen City
Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som har kommit en bit i ditt berättande och vill fylla på med inspiration. Berättandet är en viktig del av din vardag, antingen privat och/eller i yrkeslivet där du t ex är verksam inom kommunikation eller journalistik. Det här är också en kurs för dig som vill bygga vidare på din Poppiusutbildning.

Storytelling är en ny utbildning för dig som har viktiga historier att berätta. Du lär dig att nå ut med din story och fängsla din publik. Vi ger dig verktygen att ta nästa steg och du får öva på att berätta på nya spännande sätt.

Gästföreläsarna som delar med sig av sina bästa knep är några av Sveriges skickligaste berättare.

Du får kvalificerad feedback på det du skapar under utbildningen, såväl på hemuppgiften (kursledaren), som det vi jobbar praktiskt med när vi träffas (kursledare och kursdeltagare).

Anders Roslund, aktuell med romanen Jamåhonleva.

Hjälpmedel: egen mobil och bärbar dator under kursdagarna.

Tider och omfång: Tre heldagar plus förberedelseuppgift och mellanliggande arbete med ett eget projekt. Lunch ingår i kursavgiften.

Kursens innehåll:

Dagarna inleds med gästföreläsningar, och på eftermiddagarna jobbar vi vidare på samma tema med fokus på de egna projekten.

Kursen börjar med en föreläsning av Alexander Skantze om dramaturgins grunder. Vad krävs av en bra idé? Vilka ingredienser skapar en bra historia? Vad är kärnan? Och hur berättar man den med olika tekniker?

Anders Roslund inleder den andra kursdagen med att berätta om hur han jobbar med research och miljöer i sina kriminalromaner. Vilken betydelse har research och miljö för en god berättelse? Hur hittar man fakta som får storyn att lyfta, bli intressant och trovärdig.

Den tredje kursdagen inleds med en föreläsning av Augustiprisade författaren Johanna Thydell under rubriken ”Dialogen och människorna”. Vilka människor kan bära en bra en berättelse? Vilka egenskaper har de gemensamt? Hur hittar man dem?

Pris exkl. moms: 15 046 kr Pris inkl. moms: 18 808 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.

Inför kursstart

Varje deltagare tar med en idé om en berättelse att jobba med och vidareutveckla under kursen. Eleverna väljer själva vilken form de vill använda för sin berättelse.

Kursledaren tar inför starten kontakt med varje deltagare och diskuterar projektidéerna.