Webb-TV bas

Lär dig göra video på en dag

Vårkurs (1 dag) Kursstart: 2019-03-12Sista ansökningsdag: 2019-03-04Omfattning: 7 studietimmarPlats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm
Förkunskaper: Du bör innan kursdagen ha satt dig in i grunderna för hur din mobiltelefon/kamera fungerar. Kursledaren lär ut hur du skapar förutsättningar som optimerar resultatet. Under kursen övar vi filmredigering i iMovie på Poppius Mac-datorer. Förbered dig gärna genom att bekanta dig med ett redigeringsprogram.

Rörligt material har vuxit lavinartat på webben. Filmer fungerar mycket bra i sociala medier och gör den egna sajten mer attraktiv. Med din smartphone kan du spela in råmaterial av hög kvalitet som du ganska lätt kan redigera i ett gratisprogram på din dator. Sedan är det bara att publicera. Enkelt och billigt.

På den här intensiva endagskursen får du lära dig grunderna i hur du filmar, redigerar och publicerar. Efter avslutad kurs kommer du att kunna skapa material som ser bra ut.

Under kursen lär vi ut grundläggande bildtänkande, som blickriktningar och var i bilden man placerar intervjupersoner. Du kommer också att få lära dig grunderna i hur man ljussätter och tar upp ljudet på bästa sätt. Som fördjupning, och för att få mer grepp om dramaturgin, tittar vi på bra exempel andra har gjort. Du får också tips på enkla och billiga tillbehör som kan göra dina inslag proffsigare, som externa mikrofoner och stativ.

Under redigeringsdelen arbetar du med befintligt material och lär dig klippa ihop en film med flera klippbilder och musik.

Lunch ingår i kursavgiften.

Kursen erbjuds flera gånger per termin.

Så här tyckte några av deltagarna från vårterminen 2018:

”Bra mix av teori och praktik. Många enkla och bra tips som jag kommer att få användning av i min vardag.”
Hanna Johansson, Frilans

”Absolut nöjd med kursen. Mycket bra och matnyttig undervisning.”
Synnöve Adéll, Sveriges Åkeriföretag

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 5 763 kr Pris inkl. moms: 7 204 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.

Inför kursstart

Om du har teknikfrågor före kursstart så försöker vi hjälpa dig med dem. Hör av dig i god tid.