Webbredaktör – strategisk fördjupning

Kompetensutveckling för content managers

Höstkurs (2 dagar) Kursstart: 2019-08-29Sista ansökningsdag: 2019-08-18Omfattning: 14 studietimmarTid: 9.00-16.00. Totalt två tillfällen, 29 och 30 augusti.

Plats: Poppius, Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm
Förkunskaper: Du ska ha erfarenhet av att ha jobbat som webbredaktör eller ha gått Poppius Webbredaktör terminskurs.

webbredaktor fordjupning
Det här är kursen för sig som redan jobbar som webbredaktör/ content manager och som behöver bli bättre på att tänka strategiskt kring ditt arbete.

På kursen Webbredaktör – strategisk fördjupning får du kunskaper och verktyg för att bygga en långsiktig strategi för din webbplats och för att följa upp ditt arbete. I mötet med andra kursdeltagare delar ni erfarenheter och kan diskutera skarpa case.

När du har gått den här tvådagarskursen har du verktygen för att kunna skapa en långsiktig strategi för din webbplats och för att följa upp ditt arbete.

Något ur innehållet:

  • Strategisk redaktör – så lägger du upp strategier för en webbplats, kampanjer och sociala medier utifrån företagets mål och syfte.
  • Driva trafik – få fördjupande kunskaper i hur du kan driva trafik med hjälp av innehållsstrategi, sökordsplanering, annonsering och kampanjtänk.
  • Mål och utvärdering – så sätter du mål och säkerställer att ni mäter rätt saker. Verktyg och tips för att analysera trafik och användarbeteende.
  • Omvärldsbevakning och trender – den digitala världen är under ständig förändring. Så håller du dig uppdaterad, diskussion om växande fenomen.
  • Praktiska fall. Under utbildningen får du ett fall att arbeta med där du får testa att omsätta dina kunskaper i praktiken. Feedback från kursledaren.

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen.

Så här tyckte några av deltagarna från vårterminen 2018:

”Jättenöjd! Blivit mycket motiverad efter kursen. Bra och användbart innehåll och väldigt kompetent och engagerad kursledare. Bra att varva praktiska case med föreläsning.”
Charlotte Norlander

”Mycket nöjd. Mycket bra undervisning. Tydligt innehåll, bra upplägg och enkelt att förstå.”
Johan Källs

”Jättenöjd! Bra blandning av teori och praktiska övningar. Kursledaren är både inspirerande och pedagogisk.”
Joanna Konarski

Pris exkl. moms: 9 634 kr Pris inkl. moms: 12 043 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.